POLIKLINIKA PREVENTIS

O nama

TKO SMO I ČIME SE BAVIMO?

Upoznajte nas!

Naš medicinski tim prilagođava tretmane specifičnim potrebama naših pacijenata.
Posebno prilagođeni programi liječenja i rehabilitacije ključni su s obzirom na specifičnosti svake osobe te uspjeh liječenja.

Poliklinika Preventis nudi usluge vrhunskih stručnjaka koji detaljno i stručno vrše usluge fizikalnog pregleda pacijenata te korištenjem najsuvremenije medicinske opreme vrše rehabilitaciju i liječenje oboljenja svih stanja lokomotornog sustava u području ortopedije, reumatologije i fizijatrije.Individualan pristup svakom pacijentu, temeljitost i stručnost u vođenju pregleda i liječenja, jasna komunikacija, diskrecija i brzo dobivanje termina, odlike su koje zadovoljni pacijenti prepoznaju u našem radu.

Shvaćamo kako ne postoje dvije potpuno jednake osobe, dva jednaka problema ili dvije jednake ozljede. Zato, vrlo s(a)vjesni, svakome posvećujemo potpunu pozornost!

Pacijenti
na prvom
mjestu

Pacijenti
na prvom
mjestu

Svjesni smo da je bezbolno kretanje važan segment kvalitete života. Prioritet nam je omogućiti Vam povratak pune funkcionalnosti bez obzira o kojem se stanju radi.

STRUČNOST I ISKUSTVO

STRUČNOST I ISKUSTVO

Kako bismo Vam omogućili najkvalitetniju moguću skrb, svakodnevno se educiramo postajući tako vodeći stručnjaci u svom području. Upravo je to razlog zašto je Poliklinika Preventis mjesto izvrsnosti u medicini i fizioterapiji.

INDIVIDUALNI PROGRAMI

INDIVIDUALNI PROGRAMI

Naš medicinski tim prilagođava tretmane specifičnim potrebama naših pacijenata. Posebno prilagođeni programi liječenja i rehabilitacije ključni su s obzirom na specifičnosti svake osobe te uspjeh liječenja.

Recenzije

Što kažu naši pacijenti?

VRHUNSKI STRUČNJACI, VAMA NA RASPOLAGANJU

Naš tim

Tomislav Pleš

bacc. physioth., mag. cin.
VODITELJ POLIKLINIKE

Dragana Olujić

mag.nutr.
Nutricionist

Vesna Hude

prof. psihologije
PSIHOLOG

Zakažite svoj pregled već danas i brzo riješite svoje zdravstvene brige!

Tomislav Pleš

bacc. physioth., mag. cin.
VODITELJ POLIKLINIKE

Tomislav Pleš prvostupnik je fizioterapije, magistar kineziologije i voditelj Centra fizikalne medicine i rehabilitacije ˝Preventis˝.

Osnovna je djelatnost Centra Preventis liječenje akutnih i kroničnih ozljeda i oboljenja u području ortopedije, reumatologije i fizijatrije osoba svih dobi. Iskustvo rada stekao je na Klinici za dječje bolesti ˝Klaićeva˝, u ortopedskoj ambulanti.

Tijekom svoga rada susretao se s problemima traumatskih prijeloma, predoperativnih i postoperativnih stanja, sindroma prenaprezanja i prirođenih oštećenja, čime je stvorio široko iskustvo u vođenju i rehabilitiranju različitih medicinskih stanja.
Osim toga, iskustvo je stekao radom u privatnim poliklinikama grada Zagreba gdje je upoznao raznolika klinička stanja.

Iskustvo rada u sportu stekao je u radu s mnogim profesionalnim sportašima, osvajačima brojnih odličja na svjetskoj razini.
Od individualnih sportaša vrijedi istaknuti rad s tenisačima Anom Konjuh i Matijom Pecotićem.
Bio je član medicinskog tima i glavni fizioterapeut Hrvatske ženske softball reprezentacije na 21. Europskom prvenstvu u češkome gradu Ostravi.

Tijekom i nakon studija sudjelovao je na brojnim kongresima vezanim uz liječenje i rehabilitaciju ortopedskih stanja i bolesti lokomotornog sustava među kojima je Kongres fizioterapeuta s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji.

Među brojnim edukacijama i tečajevima koje je pohađao ističu se međunarodni Maitland tečaj dijagnostike i liječenja ortopedskih stanja, Kinesiotape tečaj, Dry Needling tečaj, tečaj Normalnog pokreta te dodatne edukacije u području ultrazvučne dijagnostike oboljenja lokomotornog sustava.

Tijekom studija kineziologije aktivno je sudjelovao u pripremama sportaša za natjecanja. Kao fizioterapeut aktivan je u praćenju mladih perspektivnih sportaša tijekom cijele sportske sezone. U radu s njima, poseban naglasak stavlja na prevenciju ozljeda i uklanjanje mišićno – koštanog disbalansa kako bi mogli iskoristiti svoj puni potencijal.

Dragana Olujić

mag.nutr.
Nutricionist

Dragana Olujić magistra je nutricionizma i direktorica Prehrambenog savjetovališta Nutricionist by Dragana Olujić čija je osnovna djelatnost prehrambeno savjetovanje s ciljem korekcije postojećih prehrambenih navika. Predavačica je na Kineziološkom fakultetu u Splitu, Medicinskom fakultetu u Splitu i Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a specijalistica je za sportsku medicinu i prehranu sportaša. Od 2017. godine službena je nutricionistica HNK Hajduk Split i dugogodišnja nutricionistica Hrvatske jedriličarske reprezentacije, a dobitnica je priznanja za doprinos sportskom uspjehu na Olimpijskim igrama 2012.

Od individualnih sportaša vrijedi istaknuti suradnju s atletičarkom Blankom Vlašić i tenisačima Matom Pavićem i Petrom Martić. Autorica je nekoliko stručnih publikacija i knjiga te kolumnistica za internetske portale Živim.hr i Dalmacija Danas. Predavala je na mnogim stručnim konferencijama, a 2018. u Barceloni je prisustvovala na prvoj sportskoj nutricionističkoj konferenciji, u organizaciji Barca Innovation Hub gdje je dobila dva certifikata za položene online tečajeve. Trenutno je na doktorskom studiju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Vesna Hude

prof. psihologije
PSIHOLOG

Vesna Hude je diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Nakon kraćeg rada u vrtiću i jedanaest godina rada u školi, jedno vrijeme je radila kao organizacijski psiholog, a već 16 godina je zaposlena u okviru privatne prakse kao dječji i sportski psiholog.

Završila je edukaciju za gestalt socioterapeuta i tri stupnja edukacije iz realitetne psihoterapije. Članica je Sekcije za psihologiju sporta pri Hrvatskom psihološkom društvu, kao i Stručnog razreda za psihologiju sporta Hrvatske psihološke komore, već tri mandata. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog školovanja bavila se sportskom gimnastikom desetak godina, nakon toga je još deset godina bila trener i međunarodni sudac HGS-a. U sportu je trenutno i u ulozi roditelja, kao majka dvoje sportaša.

Psihološku pripremu sportaša provodila je dvije godine u okviru reprezentacije RH u standardnim i latinskoameričkim plesovima. Radila je s perspektivnim športašima, surađivala s trenerima, roditeljima i sportskim djelatnicima u brojnim sportovima: tenisu, sportskom plesu, skijanju, judu, karateu, gimnastici, skokovima u vodu, ritmičkoj gimnastici, rukometu, nogometu, sinkroniziranom klizanju, košarci te umjetničkom i brzom klizanju. Brojni sportaši s kojima je radila postali su prvaci RH, jedna od njih i svjetska kadetska prvakinja i 2017. dobitnica nagrade Dražen Petrović, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima.

Sportsku psihologiju je predavala trenerima plivanja na Plivačkoj akademiji, nakon toga je držala edukacije za trenere fitnessa i joge, a bila je i jedan od predavača psiholozima na dvije edukacije za posebnu dopusnicu iz psihologije sporta. Uz to, već dvije godine radi kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje vodi vježbe iz Elemenata psihologije i Sportske psihologije, a predaje i na kolegiju “Djeca u sportu”.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite popust od 10% na posebne pakete terapije koje smo pripremili samo za Vas.