POLIKLINIKA PREVENTIS

Dry Needeling

Naša misija je pružanje učinkovite i kvalitetne usluge

Dry needling je akupunkturna tehnika i terapijska procedura čiji je cilj smanjenje boli i napetosti u bolnim trigger točkama na raznim bolnim i napetim mišićima i mišićnim svezama (tetivama).
U Dry needling tehnici koriste se igle kako bi se postiglo opuštanje tkiva te tako utjecalo na poboljšanje pokretljivosti, smanjenje bolova i općenito poboljšanje funkcioniranja.

PROCES TERAPIJE

Kako funkcionira Dry Needling tehnika?

Pri primjeni tehnike koriste se trigger točke koje predstavljaju skup napetih mišićnih vlakana koja su izgubila sposobnost relaksacije. Takvi su mišići bolni i grčeviti te ih je potrebno mehanički opustiti. Na dodir se takvo područje osjeti kao čvorovi te je izrazito bolno i osjetljivo te je bolnije od klasičnih miogeloza. Komplikacije takvog stanja mogu nastati pri kompresiji živaca koji prolaze kroz ili u blizini zahvaćenog bolnog područja te se radi toga bolovi mogu širiti duž noge ili ruke. Takve je bolne točke nemoguće opustiti masažom ili fizikalnom terapijom.

Najčešće zahvaćena područja su vrat i ramena te donji dio leđa. Takva bolna stanja mogu nastati zbog akutnog ili kroničnog preopterećenja određene skupine mišića, ozljede, psihološkog stresa ili bolesti. Područje oko nastale trigger točke zbog kompresije na krvne žile postaje slabije opskrbljeno kisikom i hranjivim tvarima zbog čega postaje još osjetljivije.
Tenzijske glavobolje i bol duž ruku ili nogu često mogu biti uzrok aktiviranih trigger točki.

Terapija obično uključuje tretman akupunkturnim iglicama, edukaciju o vježbama istezanja te dodatnu edukaciju o problemu. Terapijski učinak je dugotrajan ukoliko se poštuju mjere održavanja vlastite posture te istezanja muskulature koje se dobiju u našem Centru. Također je Dry Needling tehniku moguće kombinirati s ostalim procedurama fizikalne terapije ili manualnim tehnikama a prednost je ako se tehnika koristi uz primjenu dijagnostičkog ultrazvuka.

Zakažite svoj pregled već danas i brzo riješite svoje zdravstvene brige!
Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite popust od 10% na posebne pakete terapije koje smo pripremili samo za Vas.